After the flood:

Re-thinking protective infrastructure in Kvam

The project addresses the increasing flood problematics the small mountainous village Kvam in Gudbrandsdalen is facing and has experienced in recent years, by proposing new design solutions for coping with flood, and rethinking today’s planned protective infrastructure in the area – focusing on social benefits and local identity.

By introducing a multi-functional floodable green structure corridor through the village, Kvam would become safer and potentially a better place to live for its inhabitants. The green structure corridor would work as an overflow channel during a flood event, but more importantly, serve as a valuable landscape feature that could strengthen the local community. The proposed corridor contains multiple functions and serves both as a productive landscape, a recreational space, a gathering place, and a local landmark in Kvam.

olav_stikbakke_bw

Olav Stikbakke  |  olavstikbakke@gmail.com | +47 99 76 85 04